Jakten på Nordlyset

Besøker du Krogstadtunet vinterstid, kan du være riktig heldig å få oppleve det fantastiske nordlyset. Fenomenet kan observeres på nattehimmelen og viser seg som et bølgende lys som varierer både i form, farge og styrke, fra mørkeblå innom grønn og gul, til rød og oransje. Et spektakulært naturfenomen i nord!

Bålplass med bord og benker

På tunet er det anlagt bålplass med utsikt over Tømmerelva. I tilknytning til bålplassen er det bord og benker. Her kan du raste og spise lunsjen din i trivelige omgivelser. Lag, foreninger, skoleklasser og andre som har lyst til å bruke bålplassen til avslutninger og feiringer kan ta kontakt med oss om leie.

Strikkekafé

En lørdag i måneden arrangeres det strikkekafé på Krogstadtunet. Da møtes strikke- og håndarbeidsglade damer for å utveksle mønster og teknikker mens "skravla" går. Vertskapet på Krogstadtunet varter opp med de lekreste retter, så her er det mulig å kjøpe middag. Strikkekafeen er åpen fra kl. 14.00-18.00 – bekjentgjøres i Troms Folkeblad på baksida.

Sykkeltur

Krogstadtunet har flere sykler til utlån – for store og små syklister. Det er ca. fire kilometer til Sørreisa sentrum (Straumen), med sykkelvei mesteparten av strekningen. Rundt Reisvannet er det ca. 10 kilometer.

Fiske på vann eller i Tømmerelva

På eiendommen finnes det fiskemuligheter; både i fiskevann og i Tømmerelva. I fiskevannene kan du få røe og ørret, og i Tømmerelva sjøørret. For å komme til fiskevannene kan du enten gå eller bruke bil – fire til seks kilometer langs skogsbilvei. Fiskekort NOK 50,- pr. døgn. Kjøring på skogsbilvei KR 50,- pr. bil.

Skogstur til utsiktsplassen

For de litt spreke, anbefales den drøyt to kilometer lange skogsturen opp til utsiktsplassen. Turen går delvis langs skogsbilvei og delvis på merket sti. På utsiktsplassen kan du nyte utsikten ut over Sørreisa og Solbergfjorden – på klarværsdager kan du se helt til Senja. Her er det bålplass, bord og benker. Ja, til og med en koselig utedo med vindu, sånn at du kan nyte den vakre utsikten mens du «jobber».

Kurs i toving og plantefarging av ull

Har du lyst til å lære å lage fine småting av ull og ull/silke, eller å farge ditt eget garn? Kursleder Ingunn Krogstad er filtmaker og driver også med miljøvennlig plantefarging av ullgarn og silke. Ta kontakt med tunets eier, Ingrid dersom du er interessert i kurs.

Kurs i lefsebaking

På tunet har det vært bakt lefser i mange generasjoner. Tunets nåværende eier, Ingrid, har lært kunsten av sin mor, Åshild. Mange som har prøvd å bake lefse på egenhånd, strever med «mel til passe deig». Dette lærer du på kurset! Kurset starter fredag kl. 18 til 21, og fortsetter lørdag fra kl. 10 til 18. Fredag møtes kursdeltakerne i kafeen på tunet for en første innføring, smaksprøver og baking av Hardangerlefse – med oppskrift fra Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo. Lørdag fortsetter kurset på sentralskolens skolekjøkken. Da bakes det tynnlefse/kvitlefse etter mor Åshilds oppskrift. Dersom det blir tid, baker vi også kling fra Rauland. Kurset koster NOK 1.000,- pr. person. Ingredienser ca NOK 150 pr. person. Maks 8 deltakere. 

Senja - ren og skjær magi!

Vakre, idylliske Senja er Norges nest største øy og ligger bare en halvtimes kjøretur fra Krogstadtunet. Her kan du nyte hav, høye fjell, strender, fiskevær og havørnområder. Avstanden fra fjære til fjelltopp er kort og er en unik kombinasjon for de som driver med vinteraktiviteter. Senja er kjent som "Eventyrøya Senja", med verdens største troll, "Senjatrollet". Naturen er vill og vakker, med flotte vandreløyper, de beste fiskefelt og godt fiske. Nasjonal turistvei slynger seg langs den majestetiske vestkysten med uforglemmelige utkikkspunkt langs ruta og mange spennende opplevelsesbedrifter å besøke. Les mer på Destinasjon Senja sine hjemmesider.

Polar Zoo i Bardu

Bare 7 mil fra Krogstadtunet kan du besøke Polar Zoo, som er kjent som verdens nordligste dyrepark og er en av Nord-Norges mest populære turistattraksjoner. Her får du oppleve dyr som vanglivis lever i naturen i nord for polarsirkelen på nært hold, deriblant ulv, bjørn gaupe, jerv, polarrev, elg, moskus, hjort og rein. Polar Zoo ligger i vill og vakker natur i Salangsdalen i Bardu kommune. Polar Zoo er åpent hver dag gjennom hele året, og et vinterbesøk er like spennende som et sommerbesøk. En spennende opplevelse verdt å oppleve for hele familien! Besøk Polar Zoo sine egne hjemmesider.

Kurs: Steinovnsbakt brød

Ingenting smaker som hjemmelaget steinovnsbakt brød - rett fra ovnen! På Krogstadtunet kan du få lære å bake dine egne brød som stekes i steinovnen vår på tunet.

Kanopadling i Tømmerelva

Kanoutleie: Rett nedenfor tunet slynger Tømmerelva seg – perfekt for koselige padleturer medstrøms til Reisvatnet. Tunet har to lette, stabile kanoer til utleie. Begge har sitteplass for tre personer. Redningsvester følger med. Kanoutleie NOK 100,- pr. time pr. kano.

Rusletur langs Tømmerelva

I nærheten av bålplassen på tunet går det en sti ned til Tømmerelva. En rusletur langs elva kan være en oppdagelsestur sammen med barna, en tur alene for å nyte roen og freden, eller en romantisk tur sammen med din kjære. Om dere blir overrasket av regn, finner dere ly i gapahuken med utsikt over elva.
Web Traffic: Today 119 | Total 454800